Postări

Recenzie „Doamna din Vest” de Linda Howard

Imagine
Nu e prima oară când citesc o carte de la Linda Howard. I-am cunoscut stilul său și prin intermediul altor două cărți, „După o noapte” și „Umbrele trecutului”, dar „Doamna din Vest” s-a ridicat repede în topul cărților mele preferate.
E cam ciudat pentru mine să spun cât de mult îmi place cartea, fiindcă nu mă omor după acest gen, un fel de romance îmbinat cu istoric. Aș putea zice că în trecut nici nu voiam să aud de astfel de cărți. Niciodată nu am avut intenția să mă apuc de vreuna care să se claseze în această temă, dar uite că am făcut-o.

De când mă știu, am preferat cărțile fantasy care să se îmbine cu misterul și să nu îmi dau seama niciodată la ce să mă aștept. De mult timp, m-am săturat de ceea ce e previzibil și chiar asta credeam despre carte, că va avea un final pe care să-l pot intui, unde toată lumea e fericită.

Da, ei bine, am crezut greșit.

Într-adevăr, au rămas unii fericiți, doar că, aș putea spune eu, și cu răni încă deschise.

O să încep cu prima mea impresie despre cart…

Recenzie „O mare de lacrimi” de Ruta Sepetys

Imagine
„Noi, cei care am supraviețuit, nu suntem adevărații martori. Adevărații martori, cei care se află în posesia adevărului nerostit, sunt cei care s-au înecat, cei care au murit, cei care au dispărut.” –Primo Levi
Voi începe prin a spune că nu știu cu ce să încep. Are sens? Da, pentru cei care au citit cartea sau care știu cât de cât ce se ascunde în paginile ei, afirmația are sens. "O mare de lacrimi". Nu pot să spun că am înțeles vreodată titlul cărții, dar acum, că am cartea citită, atât titlul cât și cartea au avut un impact imens. Acțiunea se petrece la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial și prezintă încercarea supraviețuitorilor de a mai continua să lupte. Vasul german Wilhelm Gustloff părea, și era, singura lor scăpare. Având la bord peste zece mii de civili, răniți, oficiali naziști și personal militar, vasul și-a început călătoria spre Kiel. Numai că, ce nu știa nimeni, era că războiul era de departe de a se fi terminat. La 30 ianuarie 1945 nava a fost surprinsă …

Recenzie „Rivali” de Penelope Douglas

Imagine
„Eu nu încerc să te scap de demonii tăi. Eu sunt rivalul lor.”
Azi, la ora 00:22, am terminat "Rivali" de Penelope Douglas. Încă de aseară am vrut să scriu despre cartea asta, dar nu am putut. A trebuit să îmi fac mai întâi ordine în gânduri, și abia mai apoi să încep să le înșir.
Acum, la 19 ore distanță, tot nu știu ce să spun. De ceva timp nu am mai citit o carte care să mă enerveze și care să mă intrige atât de tare. Și să nu mai spun de personaje... M-au scos din sărite, atât el cât și ea, încă din primele pagini.
"Rivali" este al doilea volum al cărții "Intimidare", scrisă de Penelope Douglas. Cu "Intimidare" pot să spun că a fost dragoste la prima vedere. Cu toate că am citit-o în format electronic, a rămas întipărită în mintea mea. Probabil pentru că a fost printre primele cărți de acest gen citite, dar și datorită personajelor. Jared Trent și Tatum Brandt; sau mai simplu, Jared și Tate. La momentul respectiv nu am reușit să găsesc minusuri…

Mid-year freak out book tag

Imagine
Am avut plăcerea de a fi provocata de către Vanya de la We fall in love with books pentru acest minunat mid-year freak out book tag. Here we go!

1. Cea mai bună carte pe care ai citit-o până în acest punct al anului 2017?


Cu siguranță, primul volum din seria Dispozitive Infernale de Cassandra Clare. Pur și simplu, ador cartea asta, stilul autoarei cucerindu-mă. După primele 50 de pagini citite, am realizat că s-a transformat în seria mea preferată. Și abia aștept să citesc celelalte două cărți!

2. Cea mai bună continuare (a unei cărți) citită în 2017?Presupun că al treilea volum din seria Hush, hush de Becca Fitzpatrick. Mi-a plăcut, nu foarte mult, dar a fost o lectură interesantă, plus că de mult eram curioasă să văd ce se întâmplă cu Nora și Patch.

3. O carte nou lansată pe care nu ai citit-o încă, dar vrei neapărat?